středa 7. ledna 2009

Vyjádření Organizačního výboru MS jsou nešťastná

Stanovisko k vyjádření tiskového mluvčího OV Zdeňka Soudného, že "Chápu, že (zasněžování) není úplně příjemné ... Mistrovství je věc, kterou musíme připravit, musíme zasněžovat a musíme mít dostatek sněhu." z vysílání v R1TV Genus, dne 7.1.2009.
Pokud toto vyjádření není zkreslené sestříháním a vytržené z kontextu, vyznívá, jako by jediným problémem byl komfort obyvatel Vesce. V tom problém není - problémem je, že se podle nám dostupným informací nedodržují závazná pravidla - hlukové normy a další podmínky, za kterých byl areál vůbec povolen. Naše podezření dosud nebylo ze strany Statutárního města Liberce ani ze strany Organizačního výboru vyvráceno, doufáme však, že se vše během následujících dní vysvětlí.
Pravidla by se ale dodržovat měla. A měla by být i vynucována. Nebo se brzy najde někdo další, kdo bude k nějakému problému taky přistupovat "podívejte se, tohle je pro nás důležité tak moc, že ta pravidla prostě porušovat musíme" a bude chtít, aby se toto jeho "výsostné" právo respektovalo.
Ale v jedné věci Z. Soudný pravdu má: nepříjemné to skutečně je.

Žádné komentáře: